FB pixel
Dynamon HS 2020

Adalékszerek

Dynamon HS 2020

Dynamon HS 2020

48 000 Ft+ ÁFA / db.1 920 Ft+ ÁFA / l
Kiszerelés: 25 l/db.Készleten: 5 db.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Fizikai és kémiai tulajdonságainak köszönhetően a Dynamon HS 2020 javítja a beton teljesítményjellemzőit az öntési fázisban, valamint növeli a szilárdságát és a kötési tulajdonságokat a szilárdulás alatt.

A Dynamon HS 2020 kifejezetten javasolt alacsony víztartalmú beton készítéséhez az előregyártó üzemekben alkalmazott gyártási folyamatokkal összeegyeztethető működési tulajdonságok és a korai szilárdságfejlődés érdekében a gyártási idők felgyorsításához.

Jellemzői miatt a Dynamon HS 2020 különösen alkalmas hagyományos és öntömörödő betonok készítéséhez. Ilyen esetekben a Dynamon HS 2020 használható viszkozitásmódosító adalékszerekkel kombinálva, mint pl. Viscofluid SCC/10 vagy Viscostar 3K a stabilabb betonkeverék előállításához akár nagyobb roskadással is.

A Dynamon HS 2020 használata kifejezetten javasolt a beton előregyártó üzemekben, különösen olyan betonelemek előállításához, mint:

 • előfeszített gerendák;
 • vázkitöltő falpanelek;
 • előregyártott szegmensek és blokkok;
 • előfeszített födémelemek.

Adagolás

0,5–1,5 liter minden 100 kg cementhez hagyományos betonnál.

 

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Dynamon HS 2020 újgenerációs módosított akrilpolimerek formaldehid-mentes vizes oldatából készült adalékszer. A termékben használt polimerek speciális molekulastruktúrája lehetővé teszi a cementszemcsék hatékony diszpergálását, és nagymértékben plasztikus keveréket hoz létre. A Dynamon HS 2020 hosszú ideig megtartja a keverék konzisztenciáját a cement hidratációs folyamatának befolyásolása nélkül. A Dynamon HS 2020 adalékszert tartalmazó beton mechanikai szilárdsága mindig biztosított a korai fázisban. A Dynamon HS 2020 képes kontrollálni a betonba kerülő levegő teljes mennyiségét is. Az alacsony levegőtartalom csökkenti az áteresztőképességet és javítja a tartósságot és a beton jobb megjelenését.

 

ÖSSZEFÉRHETŐSÉG MÁS TERMÉKEKKEL

A Dynamon HS 2020 összeférhető más, a speciális betonok gyártásához használható MAPEI termékekkel, különösen a következőkkel:

 • kloridmentes kötésgyorsító adalékszerekkel a Mapefast termékcsaládból a nagyon magas teljesítmény eléréséhez a korai szilárdságban;
 • öntömörödő betonok készítéséhez használt Viscostar és Viscofluid termékcsalád viszkozitásmódosítóival;
 • nagymértékben tartós betonok és habarcsok készítéshez használt Mapeplast SF szilikapor alapú adalékszerrel;
 • zsugorodáskompenzált betonok készítéséhez használt Expancrete térfogatnövelő szerrel;
 • hagyományos és öntömörödő betonok készítéséhez használt pernye és mész bázisú töltőanyagokkal;
 • Mapeform Eco és DMA termékcsalád formaleválasztó szereivel az azonnali vagy késleltetett kizsaluzáshoz;
 • Mapecure termékcsalád utókezelő szereivel a beton keverővizének túl gyors elpárolgásának megelőzésére.

Ha fagyás/olvadási ciklusoknak ellenálló betont készít, műszaki ügyfélszolgálatunkat keresse a legmegfelelőbb Mapeair AE termék kiválasztásához a felhasznált cement típusától függően.

Termékleírás

Teljesítmény nyilatkozat

Biztonsági adatlap